Familiehulp Goed Wonen viert 15e verjaardag met feestelijke opening nieuw Atelier in Bree

Familiehulp Goed Wonen viert 15e verjaardag met feestelijke opening nieuw Atelier in Bree

Goed Wonen Atelier Bree

Familiehulp Goed Wonen heeft afgelopen vrijdag haar nieuwe Atelier in Bree (Limburg) op feestelijke wijze geopend. Zo’n 70 medewerkers, doorverwijzers en partners zakten af naar de Kluitshofweg in Bree voor een zeer gesmaakte netwerkreceptie met barbecue. “Al vijftien jaar lang is Familiehulp Goed Wonen een betrouwbare partner die inzet op kwaliteitsvol wonen voor mensen in kwetsbare situaties”, zo stelt Erwin Hermans, manager van Familiehulp Goed Wonen. “Jullie aanwezigheid vandaag doet ons enorm veel deugd: het is een erkenning voor onze medewerkers en een goede motivatie om ook in de toekomst samen met jullie het verschil te maken”.

Familiehulp Goed Wonen zag het levenslicht in 2009 en viert dit jaar dus haar 15e verjaardag. Van bij het prille begin zet Familiehulp Goed Wonen zich in voor betere woonomstandigheden voor mensen in kwetsbare situaties in Vlaanderen en Brussel.  Dat doet Goed Wonen onder meer door het uitvoeren van klussen die het verhogen van de woonkwaliteit beogen, isolatieprojecten, woningaanpassingen in functie van valpreventie en energiescans. Zo werd in 2023 ongeveer 1 op de 4 uitgevoerde energiescans in Vlaanderen (24,48%) uitgevoerd door Familiehulp Goed Wonen.

 

Duurzaamheid, inclusiviteit, kwaliteit en samenwerking staan centraal

Manager Erwin Hermans benoemt vier fundamenten die samen het DNA uitmaken van Familiehulp Goed Wonen: duurzaamheid, inclusiviteit, kwaliteit en samenwerking. Het zijn die vier fundamenten die van Familiehulp Goed Wonen hebben doen uitgroeien tot een betrouwbare en sterke partner binnen de sociale diensteneconomie.

“Duurzaamheid en kwaliteit spreken uiteraard voor zich: de woningaanpassingen die we doen zijn gericht op de creatie van een veilige en duurzame woning voor mensen in kwetsbare situaties. Op die manier helpen we klanten om zuinig om te gaan met energie en hun woning te verduurzamen. Kwaliteit afleveren is cruciaal voor ons: de werken die wij uitvoeren, gebeuren volgens de regels van de kunst. Daarnaast hebben we oog voor het voortdurend verbeteren van onze werking. Het bewijs daarvan is het feit dat we met Goed Wonen het QFOR-kwaliteitslabel behaalden”.

Daarnaast vormen ook inclusiviteit en samenwerking belangrijke pijlers van Familiehulp Goed Wonen. “Familiehulp Goed Wonen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen, opleiding, begeleiding en werk op maat om hen op die manier te integreren in de reguliere arbeidsmarkt. Tot slot doen we dit alles uiteraard niet alleen: samenwerking met lokale besturen en partners die inzetten op sociale tewerkstelling is cruciaal voor ons. Het verschil maken doen we immers samen, in goed overleg en met respect voor elkaar”.

Wie meer wil weten over Familiehulp Goed Wonen kan hier terecht.

 

(Foto: Johnny Fets)