Oppashulp

Oppashulp

Draag je zorg voor iemand uit je omgeving en heb je soms nood aan wat tijd voor jezelf? Of heb je zelf een zorgbehoefte en kunnen je mantelzorgers wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kan je een beroep doen op de oppashulp van Familiehulp.

afb_oppashulp

Wat is oppashulp?

De professionele oppassers van Familiehulp houden toezicht bij mensen met een zorgbehoefte. Tijdens hun aanwezigheid zorgen ze voor bezigheid en gezelligheid. Samen met de cliënt drinken ze een kopje koffie, lezen ze de krant, spelen ze een gezelschapsspel, luisteren ze naar muziek,...

Mantelzorgers kunnen zo met een gerust hart even tijd maken voor zichzelf. Onze professionele oppassers krijgen vorming en coaching en kunnen in zeer uiteenlopende cliëntsituaties worden ingezet.

Familiehulp biedt oppashulp aan in de regio's van Aalst, Brussel, Gent, Herentals, Ieper, Mechelen, Oostende, Oudenaarde, Peer, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout.

Wat kost oppashulp?

Voor oppashulp betaal je een bijdrage die afhankelijk is van je inkomen en het aantal personen ten laste. Familiehulp berekent je bijdrage tijdens een huisbezoek.