Speelboom Borgerhout

Speelboom Borgerhout

Voor Borgerhout kan je inschrijven via https://www.antwerpen.be/nl/kinderopvangzoeker#/.

 

Ons team

Ann Cop

Verantwoordelijke
foto

Pascale Pelckmans

Inclusiecoach CIK
0473 52 13 31
Sylvie

Sylvie De Buyser

Pedagogisch coach

Lokaal Antennepunt Antwerpen

Wil je graag informatie over kinderopvang in Antwerpen, of heb je moeite om opvang te vinden? Elke maandag tussen 9u30 en 16u30 zijn we doorlopend open voor alle ouders die op zoek zijn of informatie wensen over kinderopvang in Antwerpen. Maak je graag een afspraak, stuur dan een mail naar Antennepunt.Speelboom@Familiehulp.be.

Centrum Inclusieve Kinderopvang

Op zoek naar kinderopvang voor een kindje met een specifieke zorgbehoefte? Het Centrum voor Inclusieve Kinderopvang (CIK) biedt een helpende hand.
 
Het CIK biedt zelf inclusieve kinderopvang aan en wil een plaats zijn waar elk kind welkom is. In nauw overleg met de ouders en andere betrokken deskundigen zetten we in op het welbevinden van elk kind. In een vertrouwelijke sfeer kan het kind zijn mogelijkheden ontdekken en ontplooien. Dit draagt bij tot een groeiend gevoel van eigenwaarde. Inclusieve kinderopvang is voor alle kinderen, ongeacht hun mogelijkheden of beperkingen, ongeacht hun onderlinge verschillen. Kinderen worden zich bewust van een wereld vol verschillen door met elkaar om te gaan.

De Speelboom biedt als CIK binnen de zorgregio Antwerpen ondersteuning aan kinderopvanginitiatieven bij de opvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte.  Samen gaan we op zoek naar antwoorden op mogelijke vragen met als doel de integratie van elk kind met extra zorgnoden te helpen realiseren. We zorgen voor ondersteuning op maat door middel van vorming, coaching en intervisie.

Bekijk hier de folder.

Praktische informatie

Contactgegevens

Reuzenpoort 5, 2140 Antwerpen
+32 (0)3 663 19 10

Openingsuren

maandag: 7:00-18:00
dinsdag: 7:00-18:00
woensdag: 7:00-18:00
donderdag: 7:00-18:00
vrijdag: 7:00-18:00
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten

Met uitzondering van de officiële feestdagen
en het jaarlijks collectief verlof.

Onze leefgroepen

In ons kinderdagverblijf worden de kinderen verdeeld in leefgroepen.
Er wordt semi-verticaal gewerkt, met name een groep met uitsluitend baby’s of peuters.

Leefgroep Koala's: voor kinderen van 0 tot 18 maanden.
Leefgroep Leeuwtjes: voor kinderen van ongeveer 18 maanden tot 3 jaar.

Rond de leeftijd van 18 maanden kan je kind doorschuiven van de babygroep naar de peutergroep. De ervaring en het aanvoelen van de begeleiding is hierin essentieel. De mogelijkheid van doorschuiven wordt aan de ouders voorgelegd. Je peuter gaat vooraf wennen in de peutergroep.