Nieuws

Nieuws

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: het verlies van iemand dierbaar… Het bijhorende rouwproces is vaak complex en uit zich in heel wat verschillende emoties zoals verdriet, kwaadheid, schuld, angst, … Erover praten is één van de zaken die helpen om ermee om te gaan.

Vanaf maandag 23 januari 2023 biedt Familiehulp – in nauwe samenwerking met Woonzorggroep GVO - nachtzorg aan in Wingene-Zwevezele, Groot-Tielt en Meulebeke. Een team van verzorgenden staat voortaan ook tussen 22 uur en 7 uur klaar om mensen zorg en ondersteuning te bieden. “We willen inspelen op de vragen en behoeften van mensen en hun mantelzorgers.”

Sinds deze maand beschikt Familiehulp over twee extra kinderdagverblijven De Speelboom. Zowel in Oedelem als in Halen kunnen ouders bij De Speelboom terecht voor warme en professionele kinderopvang.

Het Vliegend Paard wordt De Speelboom Oedelem

De voorbije maanden heeft Familiehulp vzw verschillende lokale dienstencheques-activiteiten overgenomen, onder andere in Zedelgem, Oostrozebeke en Limburg. Vanuit een sterke lokale verankering staat Familiehulp via deze overnames garant voor werkzekerheid, financiële stabiliteit en een brede kwalitatieve dienstverlening naar huidige en toekomstige klanten.

Overnames in Limburg en West-Vlaanderen

Op dinsdag 22 november 2022 organiseerde Familiehulp in het Vlaamse Parlement (zaal De Schelp) ‘Goed werken in de zorg’. Tijdens deze debatnamiddag rond innovatieve arbeidsorganisatie (IAO) werd ook het gelijknamige boek voorgesteld.

Familiehulp vzw heeft de overname afgerond van de activiteiten dienstencheques van het OCMW Zedelgem. “Het OCMW-bestuur van Zedelgem heeft de voorbije periode alles in het werk gesteld om de werking dienstencheques van haar gemeente veilig te stellen. De inschatting was dat zowel de kwaliteit van dienstverlening als de jobzekerheid van haar werknemers het beste kon gegarandeerd worden door de ondersteuning van een sterke, betrouwbare partner zoals Familiehulp”, aldus Dirk Van Laethem, operationeel directeur bij Familiehulp.

In Gazet van Antwerpen verscheen een uitgebreid interview met Ann en Elke, twee kindbegeleiders van ons kinderdagverblijf De Speelboom in Turnhout. Het gesprek vond plaats in het kader van het event Wall of Stars in Turnhout, waarbij het Turnhoutse stadsbestuur alle kindbegeleiders hulde brengt. Het volledige interview kunnen jullie hier nalezen.

Hoe gaat het met jullie?

Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Jo Brouns heeft vanochtend het Familiehulp-opleidingscentrum in Vilvoorde bezocht. Sinds dit jaar organiseert Familiehulp in samenwerking met de VDAB in Vilvoorde en Aalst een opleiding tot verzorgende/zorgkundige die specifiek gericht is op mensen met een lager taalniveau. “Samen met partners zoals de VDAB nemen wij het heft in handen om het personeelstekort in de zorgsector het hoofd te bieden”, zo stelt algemeen directeur Ann Demeulemeester van Familiehulp.

Familiehulp nam onlangs deel aan het jaarlijkse evenement van EMPOWERCARE, een Europees project dat ouderen volledig wil betrekken bij beslissingen over hun eigen gezondheid en welzijn. De focus van het evenement lag dit jaar op de technologieblauwdruk.

Het aantal mensen met dementie in Vlaanderen blijft stijgen. Als thuiszorgorganisatie wil Familiehulp blijven tegemoet komen aan de toenemende zorgvragen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Niet alleen vandaag op de Werelddag Dementie, maar elke dag van het jaar. Dit gebeurt onder andere via opleidingen, referentiewerking en initiatieven voor mensen met jongdementie.