NOAH Oudsbergen vierde 10-jarig bestaan

NOAH Oudsbergen vierde 10-jarig bestaan

Uitstap NOAH Oudsbergen

NOAH Oudsbergen vierde onlangs haar 10e verjaardag. In dit kleinschalige dagverzorgingshuis van Familiehulp kunnen eenzame ouderen of mensen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag doorbrengen.

Medewerkers en klanten van NOAH Oudsbergen vierden op 25 augustus het 10-jarige bestaan van hun kleinschalig dagverzorgingshuis. Met de bus trokken ze naar het festival 'Buitenbeenpop' in Leopoldsburg. Daar voorzag Familiehulp hen van inkom, een hapje en een drankje! Het werd een dag om niet snel te vergeten.

NOAH: een uniek concept van zorg op maat

NOAH Oudsbergen is een van de 40 kleinschalige dagverzorgingshuizen van Familiehulp, waar oudere mensen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. “We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, kaarten, knutselen, spelletjes spelen, muziek beluisteren of handwerk”, vertelt NOAH-coördinator Julie Kurvers. “En soms gaan we met de hele groep op uitstap.”

“Onze verzorgenden staan ook altijd klaar met kleine persoonsverzorgende taken. Klanten kunnen een douche nemen, hun haar en nagels laten verzorgen of zich laten masseren. Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid.”

“We merken ook dat oudere mensen vaak op zoek zijn naar gezelschap en ontspanning”, gaat Julie Kurvers verder. “Via sociaal contact willen we met NOAH een dam opwerpen tegen die toenemende vereenzaming bij senioren. We zijn er ook voor mensen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers: omdat wij hun partner of ouder opvangen, kunnen zij even tot rust komen of wat tijd voor zichzelf nemen.”

 

Heb je interesse in NOAH en onze werking? Ontdek snel of er ook een NOAH in jouw buurt is via deze webpagina.