Kraamzorg

Kraamzorg

Ben je als aanstaande of kersverse moeder op zoek naar kraamzorg voor je baby en de rest van je gezin? Dan kan je een beroep doen op kraamzorg van Familiehulp.

Corona: Ook tijdens de coronacrisis blijft Familiehulp kraamzorg aanbieden. Onze kraamverzorgenden houden zich hierbij uiteraard aan alle vereiste en strikte veiligheidsmaatregelen.

afb_kraamzorg_b

Wat is kraamzorg?

De kraamverzorgenden van Familiehulp helpen je met de verzorging van je baby (een badje geven, aan- en uitkleden, luiers verwisselen) en geven je de nodige ondersteuning bij flessenvoeding of borstvoeding, het gebruik van medicatie of navelverzorging. Indien nodig kunnen ze je ook helpen met je eigen lichaamsverzorging (douche, bad, toilet,…).

Kraamzorg van Familiehulp omvat ook psychosociale, pedagogische en familiale ondersteuning. Onze kraamverzorgenden bieden een luisterend oor en geven je advies, steun en tips voor de zorg voor je baby en de rest van je gezin (opvangen, aankleden, wassen en het naar school brengen van je andere kinderen, begeleiding bij spel en huiswerk,…).

Onze kraamverzorgende helpt je graag met de ontvangst van kraambezoek of neemt een reeks huishoudelijke taken over (koken, afwassen, boodschappen, wassen en strijken, ...). Onze huishoudhulpen onderhouden je woning en kunnen een beperkt aantal huishoudelijke taken uitvoeren (maaltijden opwarmen, was en strijk, bedden opmaken en verschonen). Zo krijg je samen met je gezin alle tijd en mogelijkheden om voldoende rust te nemen en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie.

Wat kost kraamzorg?

Voor kraamzorg betaal je een wettelijk bepaalde bijdrage die afhankelijk is van je inkomen en het aantal personen ten laste. Familiehulp berekent deze bijdrage tijdens een huisbezoek. Je kan kraamzorg aanvragen vanaf de zesde maand van je zwangerschap. We verlenen kraamzorg tot 3 maanden na de bevalling. In onvoorziene noodsituaties kunnen we kraamzorg al na 1 dag opstarten.

Tip: Verschillende organisaties en diensten (ziekenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, bedrijven, overheden,…) komen tussen in de kosten voor kraamzorg.

Tip: Familiehulp kan zorgbeurten geven van bijvoorbeeld 2 uur of 4 uur. In bepaalde omstandigheden kan kraamzorg ook in het weekend verleend worden.